Ruach - Magunkról - Elérhetőség
Ruach zenekar
szponzorációs kérelem

BemutatkozásTisztelt Vezérigazgató!

Lehet, hogy egy Önök számára is különleges kéréssel fordulunk cégükhöz. Egy kétfős zenekar vagyunk; nevünk Ruach, mely alig különbözik a Rauch márkanévtől. Zenekarunk neve héber szó, mely szelet, szellőt jelent. Formációnk a magyarországi világzene szakmailag elismert képviselője. Stílusunk a zsidó, közel-keleti zenei kultúrában gyökerezik. A tradicionális klezmer és a zsidó liturgikus zene hatása éppúgy alakította stílusunkat, mint Astor Piazzolla szenvedéllyel teli argentin zenéje. A magyar népdalok, a Balkán páratlan ritmusai csakúgy, mint a marokkói és török klasszikus zene íze mind-mind szervesen beépültek a Ruach-zenébe. Így az évek során meglehetősen egyéni hangzásvilágot alakítottunk ki.

2007-es megalakulásunk óta több rangos rendezvény meghívott fellépői voltunk. Külön kiemelnénk a bukaresti Magyar Kulturális Intézet által szervezett rendezvénysorozatot (cikk), a boskovicei művészeti fesztivált (Boskovice Festival for the Jewish Quarter), ahol egyetlen külföldi vendégként koncerteztünk a város XVII. századi zsinagógájában. Játszottunk a Zsidó Nyári fesztiválon, illetve többször, nagy sikerrel felléptünk a Művészetek Völgyében, és a Nyár a Lánchídon hétvégéin is. Koncerteztünk a Take 5 jazz clubban, a Symbol Budapest kulturális központban, közreműködőként a Petőfi Csarnokban. A rangos Budapest Fringe fesztiválon 2008-ban Fringe-díjat nyertünk, majd a következő évben a korábbi évek fesztiváljainak díjazottjai között rendezett Fringe+ versenyen, a legmagasabb elismerésnek számító szakmai díjban részesültünk. 2009 óta szakmai és baráti kapcsolatban állunk a Grammy-díjas new yorki, The Klezmatics együttessel, a posztklezmer világzene megalapítóival és legismertebb képviselőivel. Így kerültünk bele az On Holy Ground c. koncertfilmbe, melyet többek között Budapesten forgattak.

Fő dallamhangszerünk a harmonikánk, egy 40 éves hangszer, mely időközben annyira elöregedett, hogy állapota sajnos zenekarunk további működését veszélyezteti. A zenei irányvonalunknak, előadásmódunknak megfelelő hangszert nincs anyagi lehetőségünk megvenni. Egy ilyen hangszer ára 5000-6000 euró. Ahhoz szeretnénk az Önök nagylelkű anyagi támogatását kérni, hogy ezt, a zenei palettán egyedül álló stílust tovább tudjuk vinni. Egy új hangszer teljesen új perspektívákat nyitna meg számunkra a jövőre vonatkozóan.

Jövőbeli terveink között elsősorban egy nagyobb szabású produkció, a Ruach Chamber Orchestra Project megvalósítása szerepel, melyben „Atravelling - Átutazóban” című műsorunk szimfonikus zenekari hangszerelésben szólalna meg. Az Atravelling mottója: „Átutazóban. Korokon, tájakon, világokon. A szabadság kitörő öröme és az elvágyódás, az életigenles és a halál tapasztalása közvetlenül egymás mellett úgy, mint az Életben - átutazóban ezen a világon”. A műsor körülbelül 14 darabból áll és másfél órás.

Összeállítottunk Önöknek egy válogatást videóinkból, fényképeinkből, ezeket megtekinthetik a bal oldali menüsor segítségével. Amennyiben zenénk és az általa közvetíteni, megőrizni kívánt értékek megnyerték az Önök tetszését, kérjük fontolják meg, hogy támogatásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy folytathassuk. Természetesen pozitív válasz esetén minden tőlünk telhetőt megtennénk, hogy megháláljuk ezt a zenekarunk szempontjából létfontosságú segítséget. Ha igény mutatkozik erre, szívesen zenélünk a Rauch által szervezett eseményeken, illetve természetesen koncertjeinken is megjelenítjük Rauch márkanevet molinón, illetve honlapunkon, plakátjainkon, jövőbeli CD-nken kiemelve, mint főtámogatónkat. Eddigi fellépéseink során is gyakran viccelődtünk a közönség előtt az Önök cége és zenekarunk neve közti hasonlóságon. „A Ruach szponzora a Rauch” – hangzott el többször is, utalva a koncertek szüneteiben elfogyasztott nagy mennyiségű üdítőitalra. A humorizálásnak mindeddig nem volt valóságalapja, de nagyon örülnénk, és megtisztelve éreznénk magunkat, ha a jövőbeli közönségünknek ugyanezt a mondatot komoly arccal, és egy új harmonikával mondhatnánk el.

Gyümölcsöző együttműködést remélve várjuk mielőbbi válaszukat!

Elérhetőség:
e-mail: info@ruach.hu
telefon: +36-20-327-04-54 (Somogyi Péter)

Tisztelettel:
Somogyi Péter
Vincze Miklós


a Ruach Youtube oldala:
youtube.com/ruachvideo
a Ruach Facebook oldala:
facebook.com/ruachband